Elementor is een pagebuilder in WordPress dat steeds vaker wordt gebruikt bij het bouwen van websites. Grote kans dat ook jouw website gemaakt is met Elementor. In deze WordPress Elementor Handleiding leggen wij stap voor stap uit hoe je je Elementor website kunt onderhouden. We gaan er in deze handleiding van uit dat je Elementor al geïnstalleerd hebt en je al gebruik maakt van een thema!
Een nieuwe pagina maken
Laten we de WordPress Elementor Handleiding starten met de uitleg over hoe je een nieuwe pagina kunt toevoegen. Wanneer je een nieuwe pagina wilt maken, ga je eerst naar het dashboard toe. Vervolgens klik je in het linker menu op ‘Pagina’s’, waarna je op het gedeelte uitkomt waar iedere pagina van je website staat weergegeven. Klik boven op ‘Nieuwe pagina’.
Nu voeg je als eerste de titel van de pagina toe, en klikt vervolgens op de blauwe knop ‘Publiceren’ (rechtsboven). Wanneer de pagina gepubliceerd is, druk je op de blauwe knop ‘Edit with Elementor’ (linksboven).
Je komt nu op de pagina terecht in de Elementor page-builder. Nu kun je de pagina bewerken.
Pagina tonen in het menu
Wanneer je de pagina in het menu wilt tonen, zul je weer eerst naar het dashboard moeten gaan. In het linkermenu ga je via ‘Weergave’ naar ‘Menu’s’. Links staan alle pagina’s van je website weergegeven. Selecteer de pagina die je wilt toevoegen, druk op ‘Aan menu toevoegen’, en vervolgens op ‘Menu opslaan’. De pagina is nu zichtbaar in het menu!
Bestaande pagina bewerken
Als je een al bestaande pagina wilt bewerken, ga je eerst naar de pagina toe die je wilt bewerken. Zorg ervoor dat je bent ingelogd als beheerder. In de bovenste zwarte balk, staat ‘Edit with Elementor’. Druk hierop om de pagina te kunnen bewerken.
Een pagina die in Elementor is gemaakt, bestaat uit secties, kolommen en widgets. Secties verdelen de pagina in horizontale rijen, terwijl de kolommen iedere sectie in verticale kolommen verdeelt.
In iedere kolom kun je een widget plaatsen. De widget is hetgeen dat zichtbaar is voor de bezoeker van de website. Zo is een tekstvlak, formulier of afbeelding een widget. Er zijn tal van deze widgets, die je allemaal kunt gebruiken op je website.