Tekst Elementor deel 2

Kolom toevoegen

Door op het donkerrode plusje te drukken, krijg je de mogelijkheid om kolommen toe te voegen. Druk op de kolom-structuur die je graag wil toevoegen.

Elementor blocks toevoegen

Je kunt er ook voor kiezen om Elementor blokken toe te voegen. Dit zijn vooraf ontworpen secties en templates die je eenvoudig kunt bewerken. Druk hiervoor niet op het donkerrode rondje, maar op het grijze rondje. Er verschijnt pop-up waar je verschillende blocks kunt toevoegen.

Widget toevoegen

Het is niet moeilijk om een widget aan de website toe te voegen. In het linker menu staan alle widgets die beschikbaar zijn voor je website. Sleep een van deze widgets naar de kolom waar je deze graag in wilt plaatsen.

Teksten aanpassen

Het aanpassen en bewerken van titels en teksten is niet moeilijk. Klik op de titel of tekst die je wilt bewerken. Vervolgens zie je links een tekstvak waarin je de inhoud kunt bewerken.

Je kunt de tekst ook bewerken. Het is mogelijk om een link aan de titel of tekst toe te voegen en om hem links, in het midden of rechts te centreren.

Als je de tekst verder wilt stylen, klik je in de linker kolom boven op ‘Style’. Je krijgt nu verschillende opties te zien. Zo kun je hier de kleur van de tekst en de typografie aanpassen.

tekst

Plaatsing van de tekst wijzigen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de plaats van de tekst graag anders wilt hebben. Of je wilt wat extra lege ruimte om de tekst heen. Hiervoor zul je eerst de kolom moeten selecteren, door op (wanneer je je muis op de kolom houd) het grijze vierkantje, linksboven in de kolom te drukken.

Nu kun je de kolom wijzigen. Binnen ‘Layout’ kun je de inhoud van de kolom in het midden zetten door ‘Vertical Align’ te wijzigen naar ‘Middle’.

Om links en rechts van extra lege ruimte toe te voegen, ga je naar ‘Advanced’. Je drukt onder ‘Padding’ op het kettinkje, zodat er overal 0 komt te staan. Nu kun je bij ‘Right’ en ‘Left’ een waarde invoeren, zodat er meer ruimte aan de zijkant van de elementen ontstaat.

Zoals je ziet staat de tekst nu exact in het midden van de kolom!