Waarom WordPress

Waarom WordPress?

Zowel voor de ervaren als de onervaren website maker is WordPress één prettig CMS om mee te werken. Als jij nog nooit een website hebt gemaakt, is het zelfs het meest ideale CMS om jouw eerste website mee te gaan ontwikkelen. Zo meteen volgt een lijst van alle voordelen die WordPress te bieden heeft. Voor jou als beginnende websiteontwikkelaar is het grootste voordeel misschien wel het gebruikersgemak van WordPress. Je eigen website maken is niet alleen heel leuk om te doen, je zal merken dat het je makkelijk afgaat waardoor het plezier in het ontwikkelen van je eigen website alleen maar groter wordt.

De voordelen

WordPress geeft iedereen die zijn eigen website of blog wil maken vele voordelen.

  • Het is is gratis

Er bestaan genoeg gesloten CMS waarmee je jouw website kan bouwen. Daar betaal je dan wel tientallen euro`s per maand voor. WordPress is gratis en bied je ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van webdesign.

  • Het is een open source CMS.

De vele applicaties waarmee je jouw website kan pimpen en verbeteren zijn vrij toegankelijk en op grote schaal gratis. Veel gebruikte applicaties op websites zijn plugins. Een plugin is een software toevoeging waarmee je bijvoorbeeld een webshop of contactformulier op jouw website toevoegt.

  • Het biedt een groot gebruikersgemak

Binnen vijf minuten heb je het geïnstalleerd en kun je beginnen met het ontwikkelen van je eigen website. WordPress is al voorgeprogrammeerd zodat je zelf geen programmeercodes hoeft te gebruiken. Alle thema`s en plugins die je wilt gebruiken zijn direct klaar voor gebruik.

Behalve het grote gebruikersgemak geeft de flexibiliteit je ontzettend veel vrijheden om je creativiteit te ontplooien. Je verandert van thema wanner je dat wilt en je verandert van hostingprovider als je dat wilt. Plugins laten zich net zo makkelijk de-installeren als dat je ze installeert.

  • Het is het meest gebruikte CMS ter wereld.

Er is altijd wel iemand in jouw omgeving die je kan helpen als je ergens niet uitkomt

  • Het biedt ontzettend veel uitbreidingsmogelijkheden

Een andere bijkomstigheid van het feit dat WordPress het meest gebruikte CMS ter wereld is, is dat dat gepaard gaat met een onvoorstelbare hoeveelheid aan uitbreidingsmogelijkheden.
De meeste software engineers en programmeurs werken ook met WordPress en hebben in de loop der jaren tal van plugins, thema`s en applicaties ontworpen om het ecosysteem te verbeteren.

  • WordPress is zoekmachinevriendelijk

Jouw website laat zich makkelijk vinden door zoekmachines zoals Google.