Importeer met behulp van de WP All Import-plug-in

Met de plug-in WP All Import kun je berichten importeren op basis van een aangepast berichttype vanuit een CSV-bestand naar je WordPress-site.
Wat te installeren

Met de plug-in WP All Import en de bijbehorende Toolset-add-on kunt u aangepaste velden importeren die u hebt gemaakt met de plug-in Toolset Types.

Je hebt de volgende twee plug-ins nodig:

WP All Import – freemium WP All Import – Toolset-add-on – premium

Houd er rekening mee dat de WP Import – Toolset-add-on vroeger een gratis bèta-plug-in was. U kunt die bèta blijven gebruiken, maar deze wordt niet meer onderhouden en zal in de toekomst geen updates ontvangen.

Het CSV-bestand voorbereiden

Bereid een CSV-bestand voor met de gegevens die u naar uw WordPress-site wilt importeren.

Neem veldkoppen op in de eerste rij, één per kolom. De koppen hoeven niet overeen te komen met de namen van de aangepaste velden die u hebt gedefinieerd in de plug-in Toolset Types, maar het is goed als ze overeenkomen. Het zal gemakkelijker voor u zijn om de kolommen van uw CSV-bestand toe te wijzen aan de aangepaste velden van uw WordPress-site. Voeg in de rijen die volgen uw berichtgegevens toe, één bericht per rij.

Het leuke van WP Import is dat het niet echt uitmaakt hoe de gegevens zijn opgemaakt. WP All Import kan overweg met CSV, TSV, Excel, XML, JSON, SQL. U uploadt het bestand en WP Import zal het correct parseren. Als uw bestand een van de bovenstaande formaten is, kunt u het gewoon uploaden naar WP All Import. Hier is een voorbeeld van een CSV-bestand dat u kunt gebruiken (elke kolom is een veld, elke rij is een record).

Importeren van de gegevens

Ga naar Alles importeren → Nieuwe import Klik op de knop Een bestand uploaden en selecteer uw CSV-bestand van uw schijf. In Gegevens uit dit bestand importeren in… kies je of je een nieuw bericht toevoegt of bestaande bijwerkt en selecteer je berichttype in de vervolgkeuzelijst (“Films” in ons geval) Klik op Doorgaan naar stap 2 Op het volgende scherm kun je je gegevens bekijken en eventueel filters instellen Klik op Doorgaan naar stap 3 Wijs de velden uit uw CSV-bestand toe aan uw WordPress-velden door de items van de zijbalk naar relevante velden te slepen.

Klik op Doorgaan naar stap 4.
Voer uw unieke ID in (de knop voor automatisch detecteren helpt).
Klik op Doorgaan.
Lees op het laatste scherm het “Importoverzicht” en klik op Bevestigen en de import uitvoeren.

Als alles goed gaat, worden je berichten geïmporteerd en zie je de melding “Import voltooid!” bericht. Ga je gang en bezoek een van je berichten om te controleren of alles is geïmporteerd zoals verwacht. Raadpleeg de WP All Import-documentatie voor verdere instructies.