WordPress website zit spam wat nu?

WordPress website zit spam wat nu?

Het ontdekken van spam op je WordPress-website kan frustrerend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om ermee om te gaan:

Identificeer de bron van de spam: Bekijk welk deel van je website wordt getroffen door spam. Is het commentaar, contactformulieren, gebruikersregistratie of iets anders? Identificeer de specifieke pagina’s of functies waar de spam zich voordoet.

Gebruik spamfilters: Als de spam zich voornamelijk voordoet in reacties op blogposts of pagina’s, kun je spamfilters inschakelen om automatisch verdachte reacties te blokkeren. WordPress heeft ingebouwde spamfilterfuncties, maar je kunt ook externe spamfilterplugins gebruiken, zoals Akismet.

Beperk reactiemogelijkheden: Als de spam voornamelijk afkomstig is van anonieme of niet-geregistreerde gebruikers, overweeg dan om reactiemogelijkheden te beperken tot geregistreerde gebruikers of gebruikers die zijn ingelogd. Dit kan helpen bij het verminderen van spamreacties.

Gebruik CAPTCHA: Implementeer CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) op je contactformulieren of gebruikersregistratieformulieren om te voorkomen dat bots automatisch spam verzenden. Er zijn verschillende CAPTCHA-plugins beschikbaar voor WordPress.

Update WordPress en plugins: Zorg ervoor dat je WordPress-core en alle geïnstalleerde plugins up-to-date zijn. Oudere versies van WordPress en plugins kunnen kwetsbaarheden bevatten die kunnen worden misbruikt door spammers.

Controleer gebruikersaccounts: Als je spam ontvangt van geregistreerde gebruikers, controleer dan of er verdachte of ongeautoriseerde accounts zijn aangemaakt op je website. Verwijder deze accounts indien nodig en versterk de beveiliging van gebruikersregistratie.

Gebruik een beveiligingsplugin: Overweeg het installeren van een beveiligingsplugin zoals Wordfence of Sucuri Security om je website te beschermen tegen spam, malware en andere beveiligingsrisico’s.

Handmatige verwijdering: Als je al spam op je website hebt, verwijder deze dan handmatig door verdachte reacties, berichten of gebruikersaccounts te identificeren en te verwijderen. Zorg ervoor dat je regelmatig controleert op nieuwe spamactiviteit.

Door deze stappen te volgen, kun je de impact van spam op je WordPress-website verminderen en de algehele veiligheid en bruikbaarheid verbeteren. WordPress website zit spam wat nu? nog steeds.